perjantai 17. elokuuta 2012

Rotinat

Meillä on nyt kahdesti "vietetty" rotinoita. 
En ollu kuullukkaan sellaisista aiemmin ja A:n "kakkosäiti" valaisikin hieman minua, että se on karjalainen perinne, kun perheeseen syntyy vauva, viedään hänelle kakku, karjalanpiirakoita ja pullakranssi.
Tämä kakkosäiti sitten saapuikin visiitille, oli hänellä mukanaan iso kasa vastatehtyjä karjalanpiirakoita ja täällä hän vielä teki ihanan kakun. Aika kiva perinne toisinsanoen :))

 No toinen kerta oli kun seurankunnasta soitettiin ja sanottiin, että alkavat nyt meidän kunnassa herätteleen henkiin tätä perinnettä ja seurakunta tuo kassin kotiin, missä on kaikennäköistä tavaraa.
Niinhän kassi meille eilen tuli ja olihan siellä vaikka ja mitä. Oli omankylän ja kaupungin juttuja. Esim. tän kylän leipomosta tuore leipä, yhdestä galleriasta kulho, käsityöntekijöiltä itse kassi missä tavarat oli ja ruokalappuje jne :)

Tein kutsukortit ristiäisiin ja ne lähti postissa :)



 ja se "rotina"kassin sisältö.. Se itse kassi näköjään puuttuuki kuvasta



 Ja pieni murunen menny ihan käärölle sitterissään




7 kommenttia:

  1. Täällähän on paljon minua kiinnostavia juttuja, eli lukijaksi liityn minäkin :) Mukavasti olet itsekin jakanut vauva-aiheisia asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kiinnostavia juttuja löytyy :) Tämän bloginhan piti olla sisustukseen painottuva, mutta kyllä se alkaa siihen vauvaan kääntymään kovasti, en vaan voi itelleni mitään :D

      Poista
    2. Itsekin olen kiinnostunut sisustuksesta :) Muistelen että jossain postauksessa kirjoittelit jostain tietystä väristä tjsp,että johtuukohan hormooneista että nyt täällä alettiin tällä värillä sisustamaan :D Käyköhän minulle samallalailla, että kaikki pitääkin laittaa uuteen uskoon juuri kun asunnon jokainen kolkka alkaa miellyttää silmää :D

      Poista
    3. Se voi olla.. Muistan että jouluna meillä oli tooosi paljon punasta ja sen jälkeen punainen on etonu jotenki tosi paljon. Syynä varmaan se että oksentelin vielä sillon nii yhdistin päässä punaisen värin ja oksentelun :D Hormoonit sa aikaan vaikka ja mitä. Ensin halutti toffeeta, sit parin viikon päästä salmiakkia, sitten irtokarkkeja ym ym. Alussa mulla oli greippi ja tomaatti :D

      Poista
    4. hahaha, mitähän sitä itellä alkaa haluttamaan :D Tosin mulla oli tuo salmiakki, kun olin lukenut ettei sitä pitäisi välttää. Sitten kaupassa karkkihyllyllä onnistuin 3 kertaa valismaan sitä salmiakkia eri muodoissa, aina tuli että " ai niin!" ja sitte unohin sen kolmessa sekunnissa :D kiikutin jopa kassalle asti ja piti sit siinä vaihtaa Geishaan :D

      Poista
    5. ja korjaus "että sitä pitäisi välttää". Onnistuin vielä tuossakin siis kumoamaan sen :D

      Poista
    6. Joo, melkein kaikkiahan sitä piti välttää, tosin kyllä mä kohtuudella söin just sitä salmiakkia, lakritsia ym. Tuorejuustoa välttelin mutta muistaakseni jostain vauva-lehdestä luin että isompien valmistajien tuorejuustoja kestää syödä koska ne on tarkasti valvottuja.
      Joo, vissiin kunnolla haluttaa salmiakkia ku noin jo kirjotatki :D

      Poista