perjantai 5. lokakuuta 2012

Pallot

Tehtiin A:n kanssa niitä paperinarupalloja.
Ne onnistu loistavasti ja ostanki ens kerralla vielä lissää narua muina väreinä nii saadaan tehtyä lisää että voin tehtyä suunnitelmani valmiiksi johon palloja tartten.

Tarvitset:

Paperinarua
Ilmapalloja
Liimaa/liisteriä
Pensseli
Vettä
Elmukelmua
Lattialle suojaa 
ämpäri


Ensin ilmapallo kiedotaan kelmuun jonka jälkeen sen ympärille pyöritetään paperinaru sikinsokin.Kun pallo näyttää halutulta nii se voidellaan liimalla jonka minä laimensin vedellä.
Ensin kyllä koko pallo näytti suttuselta ja ajattelin että eihän tuosta voi ikinä tulla sellaista mitä olin ajatellu...
Mut saunaan vaan kuivumaan yöksi.Tein reiän palloon ja päästin hitaasti ilmat pihalle. Yllättäen nätisti pallon jämät + kelmu lähti sisältä.
Tökin pitkällä tikulla reikiin jotta kelmu lähtis ja tälläsiä niistä sitte tuli. Sellasia mitä pitiki! :)
Lisää vaan näitä nii saadaan valot sisään ja..... noo, näätte sitte :)
Meillä kun nää iltapalat on aina niin terveellisiä nii jatketaan samaa rataa

Mansikkabanaanipirtelö

2xbanaani
pakastemansikoita
puol litraa vaniljajädeä
 loraus maitoa 

Kaikki vaan sekasi tehosekottimessa ja avot10 kommenttia:

 1. Tein samalla systeemillä makkariin ison kattolampun ja kiva tuli! Suunnittelin myös että olisin tehny just tollasen valopalloketjun, mutta iski laiskuus ja ostin Stokkalta valmiina :D toki itse tehden olis saanu just sen väriset ku haluaa! :) t: T.T. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lamppu on varmasti ihana!! Tiiä vaikka määki innostuisin samalla sellasen tekemään.
   Minäki ajattelin paikkoin käydä ostaan lisää narua ettei into ehi menemään ohi että saan tehtyä sen ketjun valmiiksi :D

   Poista
 2. Todella kivan näköisiä! :) Itsekin olen ajatellut askarrella tuollaisia nyt syksyllä.
  Kiitoksia siis ohjeesta! Osaatko sanoa millaisia ilmapalloja (vesi-ilmapalloja tms.) nuo ovat tai miten sait niistä pyöreitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ihan niitä tavallisia palloja, nyt löyty kaapista angry birdsejä :D Ostin myös vesi.ilmapalloja mut halusin niistä palloista hiukkasen isompia :)

   Poista
  2. *vesi-ilmapalloja... Kun palloja ei puhalla täyteen niin nehän jää ihan pyöreiksi. Mietin aluksi ihan samaa että miten niistä saa pyöreitä mut näköjään niin :D

   Poista
  3. Ok. Hyvä tietää, kiitoksia :D Itselläkin meni ajatukset sekaisin, kun mietin että miten tavallisesta ilmapallosta saa pyöreän :D

   Poista
 3. Me tehtiin tällä tekniikalla, tosin ihan liimalla( veteen laimennettuna ja suihkepullolla levitys ympäriinsä) ja villalangalla, ruskea iso makkarinlamppu, jätti-ilmapalloon. Sille tuli halkaisijaksi ehkä 50-60 cm. Olin ihaillut prismassa sellaista lamppua mutta hintaa oli 70e ja siihen mies sit totesi, että tuollaisenhan tekee itsekin :D Mukavia pieniä askarteluja tälläiset, ja kiva saada jotain ihan itse tehtyäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se onnistuu villalangallaki. Mietin sitä askartelutarvikeliikkeessä ku kuumeisesti etin mustaa paperinarua että käyköhän siihen mikään muu, mut siinä tuli vastaus, kiitos :))
   Se lamppu on varmaan magee! Vinkkasin just A:lle tänään että Onnin tulevaan huoneeseen olis kiva tehä tuollainen jätti iso lappu ja varmaanki tulee tehtyä jossain vaiheessa ku muita värejä kyllä löyty sieltä liikkeestä..

   Poista
 4. Ihania nuo pallot! Pitäis koittaa itekin tehdä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli kivoja vaikkaki jäi kesken koko juttu ku en mustaa narua löytäny olleskaan :( Pittää pistää nyt tilaukseen. Kaveri kysyki että eikö olis helpomaa ostaa valmiina nää mut en mää kaupasta tälläsiä löydä ja siitä puuttuu tekemisen ilo :)

   Poista